Un nou rezultat al Programului LPQI: "Handbook of Power Quality", la care SIER, in calitate de partener LPQI, este co-autor (cap.1) ...


Dr. ing. Vatra Fanica
- Coordonator National Programe LPQI/LPQIVES

Dr. ing. Poida Ana
- Administrator National Programe LPQI/LPQIVES

LPQI_SIER_Talon_Comanda_PQbook

Pentru a veni in intampinarea specialistilor in vederea rezolvarii problemelor legate de calitatea energiei, la nivel european este derulat in prezent un amplu Program Educational in problemele legate de calitatea energiei electrice sub denumirea LEONARDO Power Quality Initiative (LPQI), suportat financiar de Comisia Europeana si coordonat de European Copper Institute. Acest program are ca scop dezvoltarea si implementarea unei game de programe de educatie/scolarizare care se adreseaza inginerilor din proiectare, consultantilor, managerilor si specialistilor responsabili cu exploatarea si mentenanta echipamentelor si instalatiilor consumatorilor si ale companiilor de electricitate.

In prezent acest Program Educational este sustinut si implementat printr-un amplu parteneriat european in care sunt implicate peste 80 de organizatii din mediu academic si industrial. Programul se deruleaza in 17 tari si in 11 limbi, continand peste 150 de module educationale de care beneficiaza anual peste 100.000 de specialisti, prin intermediul multiplelor seminarii si conferinte organizate in acest scop. .

Programul LPQI este deja operational si functioneaza cu succes in Belgia, Republica Ceha, Germania, Irlanda, Italia, Olanda, Polomia, Portugalia, Regatul Unit, Romania, Spania, Turcia si Ungaria.

Ca urmare a rezultatelor obtinute, Programul LPQI a primit in decembrie 2004, unul dintre cele 3 premii acordate de Comisia Europeana, programul LPQI fiind unul dintre cele 4000 de proiecte derulate sub egida Leonardo da Vinci candidate la acest premiu.

Societatea Inginerilor Energeticieni din Romania (SIER), in calitatea sa de “Regular Member” al EUREL (Convention of National Societies of Electrical Engineers of Europe), a fost invitata de European Copper Institute sa participe la extinderea acestui Program Educational si in Romania, SIER semnand un acord de parteneriat in acest scop.

In aceasta calitate, SIER s-a implicat in desfasurarea unei ample activitati de diseminare, informare si de consultanta in domeniul calitatii energiei electrice asigurand specialistilor interesati accesul la facilitatile si documentatiile disponibile elaborate in cadrul Programului LPQI, o parte din acestea, ca de exemplu “POWER QUALITY APPLICATION GUIDE”, fiind disponibil si in limba romana pe site-ul SIER, incepand cu luna aprilie 2005.

De asemenea, sub egida aceluiasi Program LPQI, SIER a organizat si va organiza conferinte, seminarii si cursuri pe aceasta tematica, implicandu-se si in

Sistemul European de Acreditare / Certificare / Formare Profesionala a Specialistilor in domeniul Calitatii Energiei Electrice (LPQIVES),

demarat in 2005 in 7 tari din Europa.

Evenimente LPQI  LPQIVES

PQ Application GUIDE

Un nou rezultat al Programului LPQI: "Handbook of Power Quality", la care SIER, in calitate de partener LPQI, este co-autor (cap.1) ...