Simpozionul SIE

SIE 2018

Simpozionul National de Informatica, Automatizari si Telecomunicatii in Energetica - SIE, este o manifestare stiintifica, initiata si promovata din anul 1996 de Societatea Inginerilor Energeticieni din România (SIER), organizata o data la doi ani, deschisa specialistilor cu preocupari în domeniul informaticii si telecomunicatiilor specifice activitatilor de conceptie, proiectare si exploatare în energetica, din unitatile de producere, transport si distributie a energiei electrice si termice, institute de proiectari, studii si cercetare, universitatile de învatamânt superior, fabricantilor de echipamente si elaboratorilor de software etc., interesati în schimbul de opinii, idei, solutii si realizari recente în domeniul informaticii si telecomunicatiilor, cu aplicare la diversele activitati ale domeniului energetic.

La SIE participa factori de decizie si specialisti din CN TRANSELECTRICA SA, SC ELECTRICA SA, SC TERMOELECTRICA SA, SC HIDROELECTRICA SA, Filialele si Sucursalele de exploatare si de întretinere ale acestora, SN NUCLEARELECTRICA SA, SC OPCOM SA, SC TELETRANS SA, Complexele Energetice Rovinari, Turceni si Craiova, ANRE, OMEPA, SC SMART SA, Dispeceratul Energetic National, ISPE, alte institute si institutii centrale, facultati de energetica, manageri de la agenti economici din toata tara etc.
Se estimeaza ca la SIE vor participa circa 200-250 specialisti din tara si strainatate.

In cadrul SIE, se organizeaza dezbateri în plen si pe trei sectii a celor mai arzatoare probleme de interes general referitoare la: "Rolul informaticii în energetica. Necesitatea realizarii de sisteme informatice si de telecomunicatii integrate. Realizari si perspective imediate de implementare".

Simultan cu desfasurarea lucrarilor simpozionului se organizeaza MESE ROTUNDE, posibilitati de reclame/publicitate, precum si EXPO-SIE - Expozitia cu echipamente si produse destinate domeniului de informatica si de telecomunicatii în energetica, pentru firmele interesate în prezentarea de echipamente si produse software cu aplicare în energetica.
MESELE ROTUNDE/TUTORIALE si EXPO-SIE au ca scop prezentarea directa catre principalii beneficiari din sectorul energetic, a unei cat mai interesante palete de echipamente si produse informatice si de telecomunicatii, utilizabile în instalatiile de producere, transport si distributie a energiei electrice.
Se preconizeaza ca la evenimentele SIE vor participa peste 50 firme.

De asemenea, va invitam la un OPEN FORUM pe tema cea mai controversata a momentului.

Pentru orice informatii despre SIE (Simpozion, Expozitie, Mese rotunde, Tutoriale, Sponsorizari, Open Forum) va rugam sa nu ezitati sa ne contactati fie la coordonatele specificate la rubrica Contact fie la coordonatele special dedicate evenimentului in derulare.


Celelalte editii ale SIE:
Editia I 1996 Suceava
Editia II 1998 Deva
Editia III 2000 Baia Mare
Editia IV 2002 Bacau
Editia V 2004 Sibiu
Editia VI 2006 Sinaia
Editia VII 2008 Sinaia
Editia VIII 2010 Sinaia
Editia IX 2012 Sinaia
Editia X 2014 Sinaia
Editia XI 2016 Sinaia
Editia XII 2018 Sinaia