PREZENTARE

SOCIETATEA INGINERILOR ENERGETICIENI DIN ROMANIA - S.I.E.R., constituita la data de 5 martie 1990, este o organizatie profesionala, autonoma, cu personalitate juridica, apolitica, neguvernamentala, non - profit.
De-a lungul anilor in SIER s-au inscris peste 1.500 de persoane fizice ca membrii individuali, afiliati la peste 50 de filiale si cercuri SIER repartizate pe intreg cuprinsul tarii, precum si 51 de persoane juridice cu capital privat sau de stat cu preocuparii si interese in domeniul energetic.

SIER a fost agreata de MEE, RENEL si CONEL, in prezent fiind agreata de importante entitati din sectorul energetic - CN Transelectrica, SC Electrica, SC Termoelectrica, SC Hidroelectrica, SN Nuclearelectrica, Complexele Energetice si Electrocentralele nou infiintate, ANRE (Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei) etc.- acestia fiind ori Membrii Colectivi ai SIER ori contribuind activ la actiunile realizate de SIER.

SIER a avut si are semnate protocoale de colaborare cu RENEL-DGTDEE (din anul 1994), CN Transelectrica (din anul 2000) si SC Electrica (din anul 2000).

La initiativa SIER, in anul 1991 a fost reinfiintat prin hotarare judecatoreasca Institutul Roman de Energie - IRE, Institutul Roman de Energie fiind in raport de colaborare si coordonat de SIER.

SIER a stabilit legaturi permanente cu organisme similare din tara si strainatate, semnand protocoale de colaborare, efectuand schimb de specialisti si de documentatie stiintifica.

SIER este Membru Fondator al ASTER (Asociatia Stiintifica si Tehnica a Energeticienilor din Romania "ENERGETICA"), asociatie profesionala infiintata pentru sprijinirea editarii revistei ENERGETICA si a actualei asociatii profesionale "Institutul National Roman pentru Studiul Amenajarii si Folosirii Surselor de Energie", rezultata din ASTER prin schimbarea statutului si a numelui initial al asociatiei.

SIER este Membru al E.U.R.E.L. (Convention of National Societies of Electrical Engineers of Europe) din anul 2002. SIER a fost invitata de catre European Copper Institute (ECI) sa participe la extinderea si in Romania a programului Leonardo Power Quality Initiative - LPQI, program cu caracter educational, SIER semnand cu ECI - in 2004 - un acord de parteneriat in acest scop.
SIER este partener LPQI/LPQIVES ! Va asteptam sa beneficiati de Sistemul Pan - European LPQIVES de Acreditare / Certificare / Formare Profesionala în domeniul Calitatii Energiei Electrice

OBIECTIVE

SIER isi propune sa contribuie activ la cresterea rolului si eficientei activitatii inginerilor energeticieni in vederea dezvoltarii continue a energeticii romanesti in folosul economiei nationale.

SIER apara interesele profesionale si sociale ale membrilor sai, contribuie la intarirea autoritatii profesionale si prestigiului social ale acestora, in vederea recunoasterii rolului important in intreaga activitate economico - sociala.

SIER sprijina promovarea produselor, echipamentelor si a serviciilor de calitate ale agentilor economici romani si straini in domeniul energetic.

In acest scop SIER:


ORGANIZARE

SIER are sediul central in Bucuresti si filiale in marile orase ale Romaniei.

Membrii SIER sunt:

Persoane fizice: specialisti din domeniul producerii, transportului, distributiei si consumului de energie sub toate formele, specialisti din industrie, cercetare, proiectare, invatamant universitar etc.

Persoane juridice: unitati producatoare si consumatoare de energie, unitati de transport si distributie a energiei, agenti economici fabricanti de echipamente, prestatori de servicii, unitati de cercetare, proiectare si invatamant superior etc.

Membrii de onoare: personalitati marcante din tara si strainatate.

Structura organizatorica si de conducere a SIER:
Veniturile SIER provin din:
SIER efectueaza cheltuieli in limita veniturilor pentru:
ACTIVITATI REALIZATE DE SIER SI FILIALELE SALE

LEGATURI EXTERNE:

ORGANIZAREA DE MANIFESTARI TEHNICO-STIINTIFICE:

SIER a participat direct sau prin intermediul filialelor SIER la organizarea de conferinte, simpozioane, expozitii si mese rotunde dintre care se mentioneaza: Simpozionul National de Siguranta in functionare a Sistemului Energetic - SIG, Simpozionul National de Informatica si Telecomunicatii in Energetica - SIE, Simpozionul National de Retele Electrice - SNRE, Conferinta Nationala de Energetica - CNE, Conferinta Nationala si Expozitia de Energetica - CNEE etc.


ELABORAREA DE LUCRARI TEHNICE DE SPECIALITATE, PROMOVAREA PRODUSELOR, ECHIPAMENTELOR SI SERVICIILOR DE CALITATE ALE AGENTILOR ECONOMICI ROMANI SI STRAINI IN DOMENIUL ENERGETIC

SIER a realizat prin membrii sai, incepand cu anul 1994, pe baza de conventii sau contract, consulting energetic, studii si analize de specialitate in diversele domenii ale energeticii, norme si standarde, asistenta tehnica, traduceri, probe si masuratori, cursuri de specialitate etc. pentru RENEL/CONEL, CN TRANSELECTRICA si SC ELECTRICA si subunitatile acestora, precum si pentru firme si societati comerciale din afara sectorului energetic. In acest sens SIER a finalizat 20 - 40 contracte comerciale pe an, contracte in care au fost rezolvate diverse probleme tehnice cu specific energetic, promovandu-se o politica energetica orientata spre interesele prioritare ale consumatorilor. De asemenea, SIER a colaborat la realizarea de actiuni comune cu RENEL/CONEL, CN TRANSELECTRICA, SC ELECTRICA, firme comerciale si societati stiintifice din tara si strainatate pentru promovarea de solutii tehnice, echipamente si aparate performante necesare in special activitatilor de transport si distributie a energiei electrice.

Pentru societatile comerciale care au dorit sa obtina autorizatii de functionare pentru obiectivul/obiectivele energetice pe care le au in patrimoniu, SIER a fost acreditat de catre ANRE sa evalueze si sa emita recomandari pentru Responsabilii Delegati imputerniciti sa reprezinte societatea comerciala respectiva in relatia cu ANRE. In acest context, SIER a realizat astfel de evaluari si a emis recomandari.

ACTIVITATEA FILIALELOR SIER

Filialele SIER isi au propria activitate organizand manifestari tehnico-stiintifice, contacte intre specialisti si societati stiintifice din tara si strainatate, precum si actiuni culturale-recreative si turistice de interes pentru membrii lor.

ACTIVITATEA MEMBRILOR COLECTIVI AI SIER

In prezent SIER are 40 de membrii colectivi activi. Acestia au sprijinit cu multa intelegere si au sponsorizat diversele activitati realizate de SIER, participand cu regularitate la manifestarile tehnico-stiintifice si expozitiile organizate atat de SIER cat si de filialele sale.

SIER este deseori consultata de catre ANRE (Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei), SIER avand specialisti nominalizati in:
- Consiliul Consultativ al ANRE;
- Comitetul de Selectie pentru Alegerea Membrilor CADPS;
- Comitetul de Arbitrare a Disputelor pe Piata Spot de energie electrica (CADPS).


SIER detine prin membrii sai, in cadrul ASRO (Asociatia de Standardizare din Romania), presedentia si secretariatul Comitetului Tehnic CT 162 - Coordonarea izolatiei, presedentia Comitetului Tehnic CT 165 - Linii si presedentia Comitetului Tehnic CT 140 - Teleconducere, teleprotectie si telecomunicatii conexe pentru sisteme electrice de putere.


FACILITATI ASIGURATE DE SIER MEMBRILOR SAI

PERSOANELOR JURIDICE PERSOANELOR FIZICE
Doriti sa cunoasteti ultimele
realizari si preocupari
in domeniul energetic ?

Aveti informatii privind modul
in care problemele care
va intereseaza sunt
tratate in tara si in strainatate ?

Pentru a fi la curent cu problemele din
domeniul energetic,
pentru informarea D-vs, pentru schimbul de pareri
si confruntarea de idei,
contactati specialistii care au aderat la

SOCIETATEA INGINERILOR ENERGETICIENI
DIN
R O M A N I A

S I E R