Comisia de Calitate a Energiei Electrice a SIER


Problemele de calitate a energiei electrice, importante pentru functionarea sistemelor energetice in ansamblu, au capatat in ultimii ani o actualitate si o importanta deosebita mai ales datorita aparitiei unor consumatori din ce in ce mai sensibili la perturbatii.

Aceasta situatie a facut ca din etapa actuala sa existe o preocupare permanenta pentru calitatea energiei electrice, planificarea si monitorizarea acesteia, standardizarea emisiilor perturbatoare si stabilirea de niveluri de compatibilitate atat pe plan international, european cat si in Romania.

Daca pana nu de mult atentia pentru asigurarea unei calitati corespunzatoare a energiei electrice se acorda marilor consumatori industriali racordati la retele de inalta tensiune impactul pe care aceasta il are in prezent asupra unui numar tot mai mare de consumatori racordati chiar si la joasa tensiune, a adus problema si in atentia unor organizatii profesionale.

Este evident ca trebuie continuata activitatea de informare adecvata la nivelul unui larg numar de specialisti, in special din randul consumatorilor, referitor la cauzele unor functionari necorespunzatoare a echipamentelor pe care le detin (de la iluminat la calculatoare s. a.), din cunoasterea si intelegerea acestora putand decurge initiative de remediere a acestora. Drept urmare, asa cum multi dintre Dvs. ne cunosc, unul dintre dezideratele Comisiei de Calitate a Energiei Electrice a SIER este acela de a continua sa faciliteze:

INFORMAREA/CUNOASTEREA !